"Tarkaságok ezek a könyvek, akár a borítók, és átszövi mindegyiket a leleményes humor. Jók a történetek, barátainkká válnak a derekas illetők, szurkolunk a gonoszak ellen - s nekem nem szabad ismertetnem a regény-forma elbeszélésfüzér egyetlen csattanóját sem. Van ilyen, sok!"

Tandori Dezső  "A Pamuhihőke és Sámsemék remek könyv. Érdekes. Csodálatos. Lenyűgöző. De miért ne lehetne emellett valami más is? Nem nagyon, csak egy kicsit. Mint amilyen különbség van a Hamupipőke és a Pamuhihőke között."

Szegő András  


Az író humorral és bölcsességgel átszőtt meséi élvezetesek, mulatságosak, izgalmasak, alkalmasak arra, hogy felébresszék a gyerekek kíváncsiságát és fejlesszék intellektusát, vagyis maradéktalanul megfelelnek a "jó mese" kritériumainak.

Boldizsár Ildikó  

Öné lett rajz Könyvek Mesék Abszurdok Feldolgozások Ezt írták Galéria

Könyvkultúra Magazin:


Micsoda város!


Tarcsai Szabó Tibor kimeríthetetlen fantáziájú író. Áradó mesélőkedvvel, a nyelvi játékosság ezernyi fortélyával "megbolondítva" kápráztatja el mostani meseregényével is az olvasókat. A címben szereplő város, Mesélnek térképét és a városka lakóit Kalmár István ötletgazdag, mókás, színes rajzai elevenítik meg. A városka főterén álló Legfőbb Hivatal köré rendeződnek az "alattvalók" házai, itt épült Zalapács háza, de itt helyezkedik el Halljakend otthona és Lustapusta Zörömböröm hajléka is.

A városkát övező Össze-vissza erdőben nagy kirándulásokat lehet tenni, a Buszsofőr térről induló jármű odaviszi a zöldbe vágyókat. De a városka szélén húzódik meg Dzsinkuje Bardzó és a királyok lakhelye is, valamint a Fehér szikla, ahol Barackos Fáni kacsalábon forgó plüssmackója lakik.

A mese és a valóság szálait a szivárvány pompás színeiben szövi egybe a szerző, akinek hősei valamennyien különleges figurák, főként nevük és az abban rejlő "erő" teszi őket olyanná, amilyenek, ám nagyon hasonlítanak a "valódi" emberekre, hiszen ők is esendők, erényeikkel és hibáikkal együtt: Kelemon, a "szédült tudatú művész", Lustapusta Zörömböröm, akit nem kedvelnek a városka lakói, és barátja Kardoszjánosz, akit azonban mindenki szeret, a minden lében kanál boltos, Cérnakő, és még sokan mások lehetnek személyes ismerősei, barátai a mesét olvasóknak, akik - a 8-88 éves korig terjedő korosztály játékos kedvű, gyermeki lelkét megőrző tagjai közül kerülhetnek ki.

A kivitelében is igényes mű először 2003-ban jelent meg a kiadó gondozásában.

"www.kello.hu © minden jog fenntartva"