"Tarkaságok ezek a könyvek, akár a borítók, és átszövi mindegyiket a leleményes humor. Jók a történetek, barátainkká válnak a derekas illetők, szurkolunk a gonoszak ellen - s nekem nem szabad ismertetnem a regény-forma elbeszélésfüzér egyetlen csattanóját sem. Van ilyen, sok!"

Tandori Dezső  "A Pamuhihőke és Sámsemék remek könyv. Érdekes. Csodálatos. Lenyűgöző. De miért ne lehetne emellett valami más is? Nem nagyon, csak egy kicsit. Mint amilyen különbség van a Hamupipőke és a Pamuhihőke között."

Szegő András  


Az író humorral és bölcsességgel átszőtt meséi élvezetesek, mulatságosak, izgalmasak, alkalmasak arra, hogy felébresszék a gyerekek kíváncsiságát és fejlesszék intellektusát, vagyis maradéktalanul megfelelnek a "jó mese" kritériumainak.

Boldizsár Ildikó  

Öné lett rajz Könyvek Mesék Abszurdok Feldolgozások Ezt írták Galéria
Ünnepi könyvcsomagA jajszárnyú fecskerigó

"Ne reménykedjetek! - mondta Kalicskó, a gonosz, fekete madár - még találkozunk." Tekintettel arra, hogy egy kitűnő meseregény zárult így, ez aligha tűnt fenyegetésnek, sokkal inkább hatott bíztatásként annak, aki élvezettel végigolvasta a Pamuhihőke és Sámsemék című kötetet. Úgy tudom, sokan voltak, mert Tarcsai Szabó Tibor vidám történetei és Kalmár István ugyancsak fantáziadús színes grafikái nagy sikert arattak nem is olyan régen. Sokan várták, hogy folytatódjanak az Össze-Vissza Erdő lakóinak bohókás kalandjai. És most, miután Balkati, a tündér suhint varázspálcájával és elmondja a belépőkódot, kinyílik Meseország kapuja: és újra beléphetünk Pamuhihőke és Sámsemék csodás világába.

(Cs.A.)
Könyvhét, (Gyerekkönyv ajánló rovat) 2002. május 30.