"Tarkaságok ezek a könyvek, akár a borítók, és átszövi mindegyiket a leleményes humor. Jók a történetek, barátainkká válnak a derekas illetők, szurkolunk a gonoszak ellen - s nekem nem szabad ismertetnem a regény-forma elbeszélésfüzér egyetlen csattanóját sem. Van ilyen, sok!"

Tandori Dezső  "A Pamuhihőke és Sámsemék remek könyv. Érdekes. Csodálatos. Lenyűgöző. De miért ne lehetne emellett valami más is? Nem nagyon, csak egy kicsit. Mint amilyen különbség van a Hamupipőke és a Pamuhihőke között."

Szegő András  


Az író humorral és bölcsességgel átszőtt meséi élvezetesek, mulatságosak, izgalmasak, alkalmasak arra, hogy felébresszék a gyerekek kíváncsiságát és fejlesszék intellektusát, vagyis maradéktalanul megfelelnek a "jó mese" kritériumainak.

Boldizsár Ildikó  

Öné lett rajz Könyvek Mesék Abszurdok Feldolgozások Ezt írták Galéria


Adatok a wikipedia szócikke alapján:

Tarcsai Szabó Tibor 1955. október 28-án született Gödöllőn, Szabó Tibor néven. Tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte, majd a Török Ignác Gimnáziumban folytatta (1970–1974). A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen diplomázott üzemszervező agrármérnökként (1976–1981).

Sorkatonai szolgálata alatt (1975-1976) zenészként tagja volt a Kerényi Miklós Gábor (KERO) vezette Periszkóp irodalmi színpadnak.

Évekig foglalkozott sakkfeladványszerzéssel, többszörös magyar bajnok, öt évig volt a Sakkfeladványszerző Bizottság elnöke. Magyar sakkfeladványszerző nagymesteri és FIDE-mester címet szerzett.

Nyolc évig játszott basszusgitárosként a dr.Rock zenekarban, ahol együtt zenélt az Omega együttes dobosával Debreczeni Ferenccel (Ciki).

Hobbija a fotózás. Nemzetközi fotóversenyeken elért helyezései alapján 2020-ban megszerezte az AFIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze) címet.

Nős, két fia van: Viktor (1980) és Dávid (1982). Hosszú évekig Kistarcsán lakott (innen a felvett "Tarcsai" írói név), jelenleg a pest megyei Péteri községben él.

Íróként a Kistarcsai Kulturális Egyesület irodalmi pályázatán tűnt fel 1998-ban, amelyen 1. díjat nyert a Ha elfogynak a mesék című írásával. Ezt követően vette fel a Tarcsai Szabó Tibor írói nevet, amelyen könyveit és írásait közreadta.


E-mail

  • tarcsaiszabo@gmail.com